Kultúra - Hagyomány

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár immár negyedik alkalommal rendezte meg június 22-én a Szent Iván Napi Vigasságot, amely idén a Rákóczi-várban került megrendezésre.

A helyszínváltás oka az volt, hogy ezen a napon tartották a Múzeumok Éjszakáját, valamint a 23. Országos Tárogató Találkozót is, így az események egymást erősítve nyújtottak tartalmas programokat a látogatóknak.

A színpadi produkciókat a Maszk Bábszínház „Szamárcsel” című élőszereplős játéka nyitotta, amit Karády István zenés műsora követett, majd Damu Renáta és Kónyai Tibor „Nagy utazás” című Voice & Piano koncertje zárta. Az eseményen baráti főzögetésre és sütögetésre is lehetőség volt, az illatok és ízek kavalkádja még több látogatót vonzott. Ez szigorúan csak baráti volt, verseny nélkül. Este a várva várt tűzgyújtás ceremóniája következett, melyet tárogató zene kísért, amit aztán látványos tűzzsonglőr bemutató zárt. A főprogramokon kívül kísérőrendezvények is színesítették a napot: kézműves foglalkozások, rolleres ügyességi feladatok, gumicsizma-hajító verseny, asszonycipelő bajnokság és célbadobás is várta a látogatókat, így minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot.

Király Judit, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a nap folyamán a viharos időjárás néha megnehezítette a szervezők dolgát, azonban szerencséjükre az eső nem mosta el a programokat, és minden tervezett eseményt sikerült megtartani. Hozzátette, hogy a korábbi években a rendezvényt a hármas-tónál tartották, de az idei helyszínváltás sikeresnek bizonyult, mivel a vár különleges atmoszférája tovább emelte az esemény színvonalát.

Fotó: Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.