Labdarúgás

A 2010-ben elhunyt, köztiszteletben álló, sportszerető Uray Attilának állít emléket az a labdarugó emléktorna, amit immár tizedik alkalommal szerveztek meg január 16-án a szerencsi Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

A sporteseményen a vendégcsapatokat Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere köszöntötte. A városvezető beszédében elmondta, hogy bár egyre több olyan sport van, amely az utóbbi évtizedben nagyobb népszerűségnek örvend, még mindig a labdarúgás az egyik legkedveltebb sport a világon.

– Uray Attila köztiszteletben álló sportoló volt, biztos vagyok benne, hogy a focipályán játéka számos gyermeket inspirált arra, hogy ők maguk is futballisták legyenek – mondta a polgármester, majd jó szerencsét és kitartást kívánt a résztvevőknek.

Ezt követően a megjelentek egyperces néma főhajtással tisztelegtek a torna névadója és Komlósi Lajos, egykori játékvezető emléke előtt, majd kezdetét vette a játék. A sporteseményen összesen hat csapat vett részt, akik 2x14 perces mérkőzéseket játszottak.

Első helyen a Sajóbábony VSE, második az MVSC Miskolc, harmadik Szerencs VSE, negyedik Mezőkövesd Zsóry FC II, ötödik Tállya KSE, hatodik helyen a Mád FC végzett. A legjobb védőjátékos Csomós Zsolt, a Mezőkövesdi Zsóry FC II játékosa lett. A legjobb kapusnak Kristóf Pétert, a Szerencs VSE sportolóját választották meg. A Legjobb mezőnyjátékosnak Szabó Dávid, az MVSC Miskolc játékosa bizonyult, és végül a gólkirály Titkó Krisztián, a Sajóbábony VSE futballistája lett.

Az emléktorna kezdeményezője Uray Attila özvegye, Uray Attiláné és fia, ifj. Uray Attila volt.

Fotó: Nagy István (Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.