Labdarúgás

A Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen új műfüves focipálya építését kezdte meg Szerencs Város Önkormányzata. Nyiri Tibor polgármester, a Szerencs Város Sportegyesület elnöke arról adott tájékoztatást, hogy sikeres pályáztatnak köszönhetően műfüves futballpálya építésére nyílt lehetőség, amit már el is kezdett a kivitelező. A focipálya a szabványoknak megfelelő, a hosszúsága meghaladja a 90 métert, szélessége pedig az 50 métert.

„A 100 százalékos támogatottságú projekt a pálya kialakításán túl magába foglalja a világítást, a kispadokat, a labdafogó hálókat és minden olyan egyéb kiegészítőket is ami egy modern műfüves létesítményhez kell” – mondta a városvezető. Hozzátette, az előzetes tervek szerint szeptemberre elkészülnek az építéssel.

Alakul a pálya - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A városvezető kitért az élőfüves pályára is, ami megközelítőleg tíz millió forintos támogatáshoz az önkormányzat korábban 30 százalékos (3 millió forint) önrészt adott, amiből a terület rendezését fedezték. „Mindenki tudja, hogy amikor a mérkőzésen oldalra kirúgták a labdát akkor egy nádasban landolt, ami aztán vagy meglett vagy nem. Ezt már korábban is meg szerettük volna szüntetni” – hangsúlyozta a Nyiri Tibor. Hozzátette, ez korábban pénz hiányában és a szükséges engedélyek beszerzése miatt nem valósult meg. Az önkormányzat azonban leküzdött minden akadályt. „A lényeg, hogy a nádas eltűnt, tehát feltöltöttük a területet, és kialakítottunk egy olyan új élőfüves focipályát amit elsősorban az utánpótlás csapataink használnak” – mondta a polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban több fejlesztés is történt a sporttelepen.

Ilyen a mart aszfaltból elkészült parkoló, a világítás korszerűsítése, és a Népstadionból megszerzett székek a leláton, kondipark építése, és a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megvalósult rekortán borítású pálya.

A városvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a fejlesztések egy nagyobb terv részét képezik. A cél az, hogy a város keleti kapuja felé a 37-es főúton érkezőket rendezett, gondozott terület látványa fogadja, a cukorgyári hűtőtavak, a Magyar utcában található rekreációspark, a sporttelep, a hamarosan épülő kutyafuttató, valamint a babafa program keretében és a Szeretlek Szerencs! mozgalom aktivistái által ültetett fasorok összekötésével olyan modern, nyugat-európai szintű szabadidőpark jöjjön létre, amit az itt élők, és a városunkba látogató turisták egyaránt igénybe vehetnek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.