×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Aprilis/20180429_kesznyeten

Megye

Szent György napjához kötődően számos hiedelem és népszokás él hazánkban, közülük talán a legismertebb, hogy ez az ősi pásztorünnep napja, ez az időpont már jó alkalom arra, hogy az állatokat először hajtsák a legelőre.

Számos mondás is kapcsolódik Szent György napjához, ilyen például: ha a rozsvetésben a varjú elbújhat, akkor telt csűrt hoz az aratás.Nos, Kesznyéten lakossága a saját szemével győződhetett meg arról, hogy a varjú el tud bújni a vetésben, a településen élők szombaton tartották a meg a XXIV. szabadtéri Családi Napot főzőversennyel, kézműves bemutatókkal, az iskolásoknak ügyességi versenyekkel.

És ha már a varjú elbújt, volt alkalom a vigasságra, a kötetlen beszélgetésekre, egy kis táncra a szabadban, sok-sok kulturális műsor kíséretében. A családi napon április 29-én a résztvevőket Koncz Ferenc országgyűlési képviselő üdvözölte, beszédében köszönetet mondott a megválasztását erősítő kesznyéteni eredményért és biztosította Kecső Imre polgármestert, hogy gyakran meglátogatja majd a települést, segítségére lesz az itt élőknek.

SfL

{gallery}cikkek/2018/Aprilis/20180429_kesznyeten{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.