×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181007_vertanuk_tokaj_tarcal

Megye

Tokajban az Országzászló Emlékhely előtt felállított obeliszk mellett, Tarcalon a Hősök Emlékkertjében tartottak megemlékezést, tisztelegve az Aradi Vértanúk előtt.

A két helyszínen – mások mellett – Koncz Ferenc országgyűlési képviselő szónokolt - hangsúlyozva, hogy az aradi tizenhármak, illetve az első magyar miniszterelnök vértanúsága egyfajta üzenet volt az eddig eltelt időszakban élők és a jövő nemzedéke számára, hiszen a hazáért, áldozatként elhullatott vérből mindig új élet sarjadt, a vértanúk emléke kitörölhetetlen az emlékezetből.

A megemlékezések mindkét helyszínén megkoszorúzták az emlékhelyeket, a tarcali eseményen részt vett Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke is. A program végén megtartották a település hagyományos, Tarcal Vezér Emlékfutás elnevezésű sportprogramját.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181007_vertanuk_tokaj_tarcal{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.