Megye

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ által fenntartott három tiszaújvárosi tanintézmény, az Eötvös József Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Széchenyi István Általános Iskola fejezett be egy-egy beruházást.

Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című kiíráson negyven, illetve ötven-ötvenmilliót nyertek az iskolák. Ebből az összegből – egyebek mellett - kollégiumi szobákat, tantermeket, nevelői szobákat, internetes hálózatokat, tornatermeket újítottak fel, térburkolásokat valósítottak meg, tanulószobákat alakítottak ki.

A projektek végén valamennyi iskolában bejárást tartottak a pedagógusok, a szerdai eseményeken részt vett Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Bozsikné Vig Marianna a tankerületi központ vezetője, valamint Fülöp György tiszaújvárosi alpolgármester, akik gratulációjukat fejezték ki a tantestületeknek, kivitelezőknek. Mindemellett megjegyezték, hogy - a látottak alapján - vannak még felújításokra vonatkozó feladatok, amelyeket csakis a kormányzat, a fenntartó és az önkormányzat összefogásával lehet megvalósítani.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.