Megye

Jócskán meglepődhetett október 12-én a Kesznyétenben élő Nagyné Fekete Katalin, amikor – Tiszaújváros felé közlekedve – a Köröm-Muhi között található pontonhíd előtti pihenőhelyre terelték gépkocsiját az ott szolgálatot teljesítő katonák.

A megállítás oka volt, hogy a szeptember elején Sajó folyóra telepített katonai hídon – jelen pillanatig – ötvenezredikként hajtott át járművével. A hölgyet Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte, illetve adták át ajándékaikat az alkalomból. Nagyné Fekete Katalin elmondta, napi két alkalommal hajt át a pontonhídon legtöbb esetben Marci nevű kisfiával, aki a közeli város egyik óvodájában tölti a napközi időszakot.

Egy ötlet volt az alap

Maga a pontonhíd telepítése, megvalósításának ötlete Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nevéhez fűződik, aki ily módon próbált könnyíteni a térségben élők közlekedési gondjain, hiszen köztudott, hogy a Kesznyétenben található közúti híd – felújítás miatt – lezárásra került. Emiatt (oda-vissza) mintegy nyolcvan kilométeres kerülőt kellett megtenniük mindazoknak, akiknek Tiszaújvárosban volt – ilyen-olyan – dolguk. Németh Szilárd az 50.000. gépjármű áthaladásakor jegyezte meg, hogy - az eddigi számítások alapján - mintegy tízmillió forint marad a környéken élők zsebében, köszönhetően a katonai pontonhíd telepítésének. A kora reggeli eseményen részt vettek a környező települések polgármesterei.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.