Megye

Megyaszón is köszöntötték a szépkorúakat október 12-én.

Amit az életben elértünk, azt nagy részben köszönhetjük szüleinknek és nagyszüleinknek. Jó emlékezni a dédik és nagyik főztjeire, a velük kapcsolatos vidám, és időnként szomorúbb történetekre, amelyekből leszűrhető, hogy mindig mellettünk álltak és állnak, ha jó szóra van és volt szükségünk. Eredményeikre támaszkodva élünk, tetteikből meríthetünk hitet, erőt, bátorságot.

Ugyanezt nekünk is meg kell tennünk az idősekkel szemben, ha már ők szorulnak segítségre. Az idősek világnapja szép kezdeményezés, ami azonban nem jelenti azt, hogy csak egy napig kell rájuk figyelni mind magánemberként, mind önkormányzati, kormányzati szinten, egyszóval tenni kell az idősekért – lehet összegezni Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Hajdú Istvánné polgármester ünnepi gondolatait Megyaszó község szépkorúak napja alkalmából megtartott rendezvényén.

A település történetében rendhagyónak is lehet nevezni a programot, ugyanis - a legidősebbek külön köszöntésén túl - most első alkalommal adták át azt az Emléklapot és pénzjutalmat, amit a közösségért végzett munka elismeréseként alapított az önkormányzat. Az idén ezt a díjat a nyolcvanadik életévét betöltött Gecső Gyula volt polgármester és a hetven éves Szegedi Miklósné kapta meg a településvezetőtől. Ugyancsak első alkalommal köszöntötték az ötvenedik és hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplőket.

Megyaszón mintegy háromszáznyolcvan hatvanötödik életévét betöltött személy él, ők háromezer forintot, továbbá tárgyi ajándékot kaptak - túl a disznótoros vacsorán és a tiszteletükre összeállított műsoros esten, amelyen felléptek a helyi iskolások, a Megyaszói Hagyományőrző Népdalkör és Citerazenekar, valamint Pető Zsófia és Cselepák Balázs énekes művészek.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.