×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181014_tallya

Megye

A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a Tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált október 14-én, amelynek keretén belül borok megmérettetésére is sor került az országra kiterjedő, Egerben indult Magyar Bor Ünnepe elnevezésű programsorozat kapcsán.

Marton Rebeka a Tállyáért Egyesület alelnöke és Domján Emese borszakértő arról adott tájékoztatást, hogy a verseny a furmintokra fókuszált a Tokaji Történelmi Borvidéken, ám szakemberek csak részben ítélkeztek, a nevezésre beérkezett nedűk közül ők választották ki azt a tíz tételt, amelyeket azután már a borkedvelő, amatőr közönség ízvilágára bíztak.

A kóstolók nem tudhatták, mely pincészetek borait tartalmazzák a fekete zsákocskákba rejtett palackok, nem láthatták a címkéket, évjáratokat, de még a dugókat sem. Egy dolguk volt csupán, eldönteni azt, hogy melyik bor a legízletesebb számukra. Az eredményt szombaton este, gasztronómiában jártas, televíziós személyiségek jelenlétében hirdették ki és mint az kiderült, a „Közönségdíjat” – azonos szavazati eredmény alapján – a Szalóczi Pincészet és a Kardos Pincészet tudhatja magáénak.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181014_tallya{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.