×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Oktober/20181025_futoverseny

Megye

Hat évvel ezelőtt rendezte meg először a Disznókő Futókör azt a terepfutóversenyt, amely a Mezőzombor közigazgatási területéhez tartozó Disznókő Szőlőbirtok területén kerül lebonyolításra évről-évre.

Az idei, október 13-án megtartott megmérettetés előtt Szűcs István, a program főszervezője mondta el, hogy Nagy András, jól ismert miskolci futó és Mészáros László a szőlőbirtok igazgatója a sportprogram létrehozója, amihez már a második éven csatlakozott a Miskolci Marathon Klub, egyben átvette a szervezési és lebonyolítási feladatokat.

– Az idén háromszáztól több futó adta le nevezését az 5.200 méteres minimaratonra, a tíz kilométeres kismaratonra és a húsz kilométeres félmaratonra, de kiírtak egy új kategóriát is félmaratoni váltó elnevezéssel. Ez utóbbi négyszer 5.200 méteres távot jelentett és külön nevezhettek borászatok futói.

A versenyen – amelyet Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, mint védnök indított el – részt vettek professzionális futók is, mint például Bogár János, illetve Németh Csaba a világ terepfutó sportjának kiválósága – közölte Szűcs István.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/Oktober/20181025_futoverseny{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.