Megye

Nyilvános összdolgozói értekezleten ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

Az eseményen előbb dr. Jakó Ildikó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatóságának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Tóth László, az egészségügyi intézmény igazgatói szaktanácsadója emlékezett az elmúlt évtizedekre.

Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója emlékeztetett, tavaly áprilisban régiónkban jött létrejött hazánk egyik legnagyobb egészségügyi intézménye.

– Én abban bízom, hogy egy nagyon minimális átstrukturálással rendkívül hatékonyan és harmonikusan működhetünk a jövőben a betegekért – mondta.

Dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott, az Emberi Erőforrások Minisztériuma maximálisan támogatja a vidék egészségügyi ellátását, 2010 óta mintegy ötszáz milliárd forint értékben újítottak fel kórházat, mentőállomásokat, szakrendelőket.

Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő kiemelte, támogatja a kórház rövid- és hosszú távú fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, hiszen „számára az legfontosabb, hogy a térség legnagyobb egészségügyi intézményének működése stabil és biztonságos legyen.”

Forrás: Boon.hu, Kulcs

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.