Megye

A kétezer-ötszáz lélekszámú Bekecsen mintegy kétszáz vállalkozó-vállalkozás található.

Számukra, illetve civil szervezeteknek tartott szakmai fórumot a helyi önkormányzat az elmúlt héten abból a meggondolásból, hogy felvilágosítást kapjanak a pályázati lehetőségekről, elsősorban a pátriát illetően. Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő – egyebek mellett – szólt a Magyar Falvak Programról, melynek keretén belül az alsóbbrendű utak felújítása is szerepel.

Bodnár László polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a szakmai fórumnak már hagyománya van a településen, olyan szakelőadókat hívnak meg a tanácskozásra, akik naprakész adatokkal, lehetőségekkel bírnak a pályázatokat illetően. Réti Jánosné a Széchenyi Programiroda Nonprofit kft. tanácsadója például a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatásáról, Zsiga László tanácsadó az aktuális GINOP pályázati lehetőségekről, Bíró Anna az MNVH területi felelőse a vidékfejlesztési program aktualitásairól szólt.

A településvezető később arról adott tájékoztatást, hogy Bekecs nagyon jó logisztikai helyzetben van, talán ez az oka annak, hogy jelentős a vállalkozások száma – kezdve a legkisebbektől a már – helyi szinten – multinak is nevezhető, nyolcvan munkavállalót alkalmazó cégig. Az adózási morál kiváló, igyekeznek a kötelezettségeket betartani.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.