×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/November/20181126_forum

Megye

A kétezer-ötszáz lélekszámú Bekecsen mintegy kétszáz vállalkozó-vállalkozás található.

Számukra, illetve civil szervezeteknek tartott szakmai fórumot a helyi önkormányzat az elmúlt héten abból a meggondolásból, hogy felvilágosítást kapjanak a pályázati lehetőségekről, elsősorban a pátriát illetően. Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő – egyebek mellett – szólt a Magyar Falvak Programról, melynek keretén belül az alsóbbrendű utak felújítása is szerepel.

Bodnár László polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a szakmai fórumnak már hagyománya van a településen, olyan szakelőadókat hívnak meg a tanácskozásra, akik naprakész adatokkal, lehetőségekkel bírnak a pályázatokat illetően. Réti Jánosné a Széchenyi Programiroda Nonprofit kft. tanácsadója például a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatásáról, Zsiga László tanácsadó az aktuális GINOP pályázati lehetőségekről, Bíró Anna az MNVH területi felelőse a vidékfejlesztési program aktualitásairól szólt.

A településvezető később arról adott tájékoztatást, hogy Bekecs nagyon jó logisztikai helyzetben van, talán ez az oka annak, hogy jelentős a vállalkozások száma – kezdve a legkisebbektől a már – helyi szinten – multinak is nevezhető, nyolcvan munkavállalót alkalmazó cégig. Az adózási morál kiváló, igyekeznek a kötelezettségeket betartani.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/November/20181126_forum{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.