Megye

Taktaszadán tartott tanácskozást a Taktaköz és Térsége Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportja. A taktaharkányi központú paktum célul tűzte ki, hogy a településen és környékén orvosságot találjon az – évek során – tartósan növekvést jelző munkanélküliség problémájára.

A megbeszélésen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő feladatul jelölte meg a munkahelyteremtések és a már meglévők megtartásának, bővítésének fontosságát – megjegyezve, hogy vannak a pátriában jó eredmények a közmunkából élők munka világába történő visszakerülését illetően, a probléma még nem oldódott meg teljes egészében.

Török Dezső a B.-A.-Z. Megyei közgyűlés elnöke arról adott számot, hogy az elmúlt években nőtt a gazdasági teljesítmény a megyében, folyamatosak a beruházások, ugyanakkor még problémaként jelentkezik az elvándorlás. A munkaerő hiánya különösen jelentős az építőiparban, továbbá a vendéglátásban. Ettől függetlenül csökkenő folyamatot mutat a munkanélküliek aránya.

Lórántné Orosz Edit, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályvezetője a paktum projektjéről, továbbá a vállalt indikátor számok aktuális adatairól szólt. Elmondta, hogy a 2018. október 31-ig bevonni tervezett létszám 66 fő, ebből teljesült 103 fő (46. hétre már 114 fő). Álláshoz jutók száma (legalább 6 hónap) tervezett 11 fő, ebből teljesült 22 fő. Az álláshoz jutók közül a támogatás után 6 hónappal állással rendelkezők tervezett száma 5 fő, ebből teljesült 8 fő.

Horváth Anikó projektmenedzser a Taktaköz-Hernádvölgy Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt feladatairól, előrehaladásáról tartott tájékoztatót. Megjegyezte, a paktum felhatalmazást kapott arra, hogy konzorciumi partnerséget kössön a Taktaköz-Hernádvölgye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-vel a térség munkaerő-piaci szolgáltatásának kiépítése érdekében.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.