×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/November/20181127_paktum

Megye

Taktaszadán tartott tanácskozást a Taktaköz és Térsége Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportja. A taktaharkányi központú paktum célul tűzte ki, hogy a településen és környékén orvosságot találjon az – évek során – tartósan növekvést jelző munkanélküliség problémájára.

A megbeszélésen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő feladatul jelölte meg a munkahelyteremtések és a már meglévők megtartásának, bővítésének fontosságát – megjegyezve, hogy vannak a pátriában jó eredmények a közmunkából élők munka világába történő visszakerülését illetően, a probléma még nem oldódott meg teljes egészében.

Török Dezső a B.-A.-Z. Megyei közgyűlés elnöke arról adott számot, hogy az elmúlt években nőtt a gazdasági teljesítmény a megyében, folyamatosak a beruházások, ugyanakkor még problémaként jelentkezik az elvándorlás. A munkaerő hiánya különösen jelentős az építőiparban, továbbá a vendéglátásban. Ettől függetlenül csökkenő folyamatot mutat a munkanélküliek aránya.

Lórántné Orosz Edit, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályvezetője a paktum projektjéről, továbbá a vállalt indikátor számok aktuális adatairól szólt. Elmondta, hogy a 2018. október 31-ig bevonni tervezett létszám 66 fő, ebből teljesült 103 fő (46. hétre már 114 fő). Álláshoz jutók száma (legalább 6 hónap) tervezett 11 fő, ebből teljesült 22 fő. Az álláshoz jutók közül a támogatás után 6 hónappal állással rendelkezők tervezett száma 5 fő, ebből teljesült 8 fő.

Horváth Anikó projektmenedzser a Taktaköz-Hernádvölgy Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt feladatairól, előrehaladásáról tartott tájékoztatót. Megjegyezte, a paktum felhatalmazást kapott arra, hogy konzorciumi partnerséget kössön a Taktaköz-Hernádvölgye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-vel a térség munkaerő-piaci szolgáltatásának kiépítése érdekében.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/November/20181127_paktum{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.