Megye

Csokoládégyári látogatás volt a célja annak a programnak, amelyet Koncz Ferenc országgyűlési képviselő kezdeményezett december 7-én Palkovics László innovációs és technológiai miniszternél.

A találkozón - a város vezetőin kívül - részt vettek azoknak a cégeknek a képviselői, akik együttműködési megállapodást írtak alá a Szerencsi Szakképzési Centrum intézményiben jövő évtől indítandó édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító képzések kapcsán.

Szerencsen olyan oktatási központ létesül, ami felsőoktatási intézményekkel is együttműködne a legmagasabb végzettség elérése érdekében.
Az önkormányzat szervezésével három ilyen irányú vállalkozás, a Bonbon Kft, a Nestlé Hungária Kft, és a Halász Produkt Cukrászati- és Kereskedelmi Kft. aktívan vesz majd részt a képzés gyakorlati szakaszában.

Koncz Ferenc arról adott tájékoztatást, hogy Szerencs hagyományos csokoládégyártása mellett, az édesipar erősítése is szóba került a miniszteri látogatás során, itt is fontos szerepet kaphat az innováció, azaz a kutatás-fejlesztés. A polgármesteri hivatalban tartott tanácskozás után a Bonbon Kft. és a Nestlé üzemeiben tett látogatást Palkovics László és közölte, remek tapasztalatokat szerzett arról, miként tudnak jól megférni egymás mellett, egyáltalán együttműködni a hasonló termékeket előállító kisebb vállalkozások, és egy multinak nevezhető cég.

Támogatásra alkalmasnak tartotta az együttműködést annak fényében, hogy – a tervek szerint – az elkövetkezendő öt évben mintegy háromszáz fiatal szerezhetne középfokú végzettséget a megvalósulás során, a szerencsi édesipari cégek pedig ennek a létszámnak a nyolcvan százalékát tudnák alkalmazni a nyugdíjba vonuló, vagy egyéb okból távozó munkásaik pótlására.

Forrás: SfL

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.