×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/December/20181207_miniszteri_latogatas

Megye

Csokoládégyári látogatás volt a célja annak a programnak, amelyet Koncz Ferenc országgyűlési képviselő kezdeményezett december 7-én Palkovics László innovációs és technológiai miniszternél.

A találkozón - a város vezetőin kívül - részt vettek azoknak a cégeknek a képviselői, akik együttműködési megállapodást írtak alá a Szerencsi Szakképzési Centrum intézményiben jövő évtől indítandó édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító képzések kapcsán.

Szerencsen olyan oktatási központ létesül, ami felsőoktatási intézményekkel is együttműködne a legmagasabb végzettség elérése érdekében.
Az önkormányzat szervezésével három ilyen irányú vállalkozás, a Bonbon Kft, a Nestlé Hungária Kft, és a Halász Produkt Cukrászati- és Kereskedelmi Kft. aktívan vesz majd részt a képzés gyakorlati szakaszában.

Koncz Ferenc arról adott tájékoztatást, hogy Szerencs hagyományos csokoládégyártása mellett, az édesipar erősítése is szóba került a miniszteri látogatás során, itt is fontos szerepet kaphat az innováció, azaz a kutatás-fejlesztés. A polgármesteri hivatalban tartott tanácskozás után a Bonbon Kft. és a Nestlé üzemeiben tett látogatást Palkovics László és közölte, remek tapasztalatokat szerzett arról, miként tudnak jól megférni egymás mellett, egyáltalán együttműködni a hasonló termékeket előállító kisebb vállalkozások, és egy multinak nevezhető cég.

Támogatásra alkalmasnak tartotta az együttműködést annak fényében, hogy – a tervek szerint – az elkövetkezendő öt évben mintegy háromszáz fiatal szerezhetne középfokú végzettséget a megvalósulás során, a szerencsi édesipari cégek pedig ennek a létszámnak a nyolcvan százalékát tudnák alkalmazni a nyugdíjba vonuló, vagy egyéb okból távozó munkásaik pótlására.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2018/December/20181207_miniszteri_latogatas{/gallery}

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.