×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Januar/20190108_kormanyhivatal

Megye

"Újévköszöntő rendezvényt tartott hétfőn délután a megyei kormányhivatal, valamint a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). A jelenlévők összefoglaló kisfilmeket tekinthettek meg az iparkamara és a kormányhivatal elmúlt évéről, majd Demeter Ervin kormánymegbízott és Bihall Tamás BOKIK elnök mondott köszöntőt.

Demeter Ervin a 2018-as év legfontosabb eseményeiről szólva kiemelte a Mezőkövesdi Közigazgatási Központ átadását - amelyet a szervezeti integráció mintájaként említett - majd az ötödik alkalommal megrendezett Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár jelentőségét hangsúlyozta. – A rendezvény nemcsak megmutatta a közfoglalkoztatásban előállított értékeket, hanem arra is rávilágított, hogy a közfoglalkoztatás révén egyre több ember kerülhet vissza a munkaerőpiacra – hangsúlyozta a kormánymegbízott, hozzátéve, hogy a közfoglalkoztatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Míg két éve 33 400-an dolgoztak közfoglalkoztatottként, addig tavaly 7000-rel kevesebben, 26 400-an. – Korábban az volt a feladat, hogy munkát találjunk az itt dolgozó embereknek, ma viszont már munkaerőt kell keresnünk és találnunk a megye vállalkozásainak. Ez óriási különbség – hangoztatta Demeter Ervin, aki szólt még egyebek mellett a 2018-as borárverésről is. A rendezvényen 6 millió 278 ezer forintot gyűjtöttek össze Csíksomlyói Csibész Alapítvány részére. Tavaly - 3 fővárosi étterem mellett - egy borsodi étterem, az encsi Anyukám mondta is felkerült a világ legjobb éttermeinek listájára. A kormányhivatal elsődleges célja idén a minél hatékonyabb működés.

Bihall Tamás, örömét fejezte ki, hogy immár 18. éve szervezik meg ezt a programot, néhány éve pedig a kormányhivatallal közösen. – A gazdasági élet szereplői, a kormány, illetve az önkormányzatok együttműködése a siker legnagyobb záloga – hangsúlyozta a BOKIK elnöke, aki arról is szólt, hogy a munkaerőpiacon komoly szakemberhiánnyal kell szembenézni, ami egyre komolyabb kihívást jelent. – Az ipar 4.0 kellős közepén fontos feladat, hogy komoly, a digitalizációval együtt élni tudó szakembereket képezzünk – húzta alá. Bihall Tamás szerint 2018 rendkívül sikeres gazdasági év volt, s jó alapul szolgál a 2019-es év hasonló sikereihez.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2019/Januar/20190108_kormanyhivatal{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.