Megye

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén is meghirdette a Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, melynek megyei döntőjét Varbón rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A nagy múltra visszatekintő rendezvény immár huszonhat éve biztosít lehetőséget a diákoknak arra, hogy játékos formában, életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a veszélyhelyzeti, illetve az ön- és más személy mentéséhez szükséges ismeretekből. Az idei megyei szintű versenyen Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Üveges Géza, Varbó polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató a tavalyi év sikereit felidézve buzdította a versenyzőket.

A korábbi évekhez hasonlóan csütörtökön délelőtt is öt elszánt általános és négy középiskolai csapat „állt a rajtvonalhoz”, hogy elméletben és gyakorlatban is bizonyítson a verseny kilenc állomáshelyén. A diákoknak tűzvédelmi-, elsősegély-nyújtási-, iparbiztonsági-, árvízvédelmi-, lakosságvédelmi-, KRESZ és tájékozódási ismeretekben, a Magyarországon telepített vízi veszélyjelző rendszerekkel kapcsolatos kérdésekben, valamint ügyességi versenyszámokban kellett helytállniuk.

A mai versennyel az általános és középiskolai kategória nyertesei jogosultságot szereztek arra, hogy az országos döntőn képviseljék Borsod-Abaúj-Zemplén megyét.

Eredmények:

Általános iskolás csapatok helyezése:

1. helyezett: a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Edelény) „PARÁZS” csapata

2. helyezett: a ZÁKLADNÁ SKOLA HANISKA (Kosice) „MÚDRE VCELY“ csapata

3. helyezett: Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola „MÓKUSOK” csapata

4. helyezett: a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény „SZEREFI” csapata

5. helyezett: a Hegyközi Nyelvoktató Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Pálháza) „ARANYKÉZ” csapata

Középiskolás csapatok helyezése:

1. helyezett: a Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium „TŰZHÁNYÓK” csapata

2. helyezett: a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium „TORNÁDÓ” csapata

3. helyezett: a Gomba Levente Gimnázium (Putnok) „LE FAX” csapata

4. helyezett: a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „KLG” csapata

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója különdíjban részesítette az elmúlt évek katasztrófavédelmi ifjúsági versenyének legeredményesebb csapatát, a Petőfi Sándor Református Általános Iskola (Sátoraljaújhely) diákjait. 

A Rádiós Segélyhívó és Információs Országos Egyesület különdíjjal jutalmazta a legjobb teszteredményt elérő általános és középiskolás csapatot:

a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola (Edelény) „PARÁZS” csapatát, valamint a Gomba Levente Gimnázium (Putnok) „LE FAX” csapatát.

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség különdíját, kiemelkedő elméleti tudása elismeréseként a ZÁKLADNÁ SKOLA HANISKA (Kosice) „MÚDRE VCELY“ csapata vehette át.

Forrás: baz.katasztrofavedelem.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.