×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Julius/20190708_csulokfesztival

Megye

Hatodik alkalommal rendezték meg Mezőzomboron a csülökfesztivált amire idén is sokan voltak kíváncsiak.

A hatodik csülökfesztiválra benevezett tizenkét csapat kora délelőtt elkezdte a „gasztronómiai csodák” főzését-sütését Mezőzomboron, ám nem kellett délig várni a kóstolásra, merthogy – reggeli, vagy tízórai gyanánt - igyekeztek gyorsabban elkészíthető eledeleket is prezentálni a standokban, amolyan vendégcsalogató gyanánt. Így szélesre sikeredett a skála, a korai érdeklődők a palacsintától kezdve a tojásrántottán keresztül a kolbászos-sajtos falatkákig válogathattak a kínálatból.

A fesztivál ötlete az évtized elején fogalmazódott meg, majd 2014-ben alakot öltött. Radó Béla polgármester visszaemlékezése szerint kézenfekvő volt a csülökfesztivál megvalósítása, lévén a község mindig is szorosan kötődött a mezőgazdasághoz, az állattenyésztéshez, ezen belül a sertéstartáshoz, nem volt kérdés, hogy ehhez a témakörhöz kössék Mezőzombor legnagyobb rendezvényét.

Az idén, mint a korábbi években is, szakavatott zsűri értékelte az elkészült csülkös ételeket. A díjátadáson Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Radó Béla polgármester köszöntötték a csapatokat, gratuláltak a nyerteseknek, akik közül az első három száz-, ötven-, illetve huszonötezer forintnak örülhetett. A fődíjak mellett számos különdíj is gazdára talált.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2019/Julius/20190708_csulokfesztival{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.