Megye

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósul meg a 37. sz. főút Gesztely-Szerencs (8+444 - 27+182 km szelvények) közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolat-megerősítése és a jelenleg 2x1 forgalmi sávos főút 2x2 sávra történő bővítése.

Az építési szakasz kezdete a Gesztely és Hernádkak települések határán húzódó 37. sz. főút és a 3607. j. Gesztely-Bőcs-Kesznyéten összekötő út által alkotott egyszerű körforgalmú csomópont a 37.sz. főút 8+319 km szelvényében. A meglévő körforgalomi csomópont átépítésre kerül turbó körforgalommá. A 37. sz. főút fejlesztésének vége eléri Szerencs Város belterületi szakaszát, ezen az utolsó 200 m hosszú belterületi szakaszon a középső elválasztást kiemelt szegélyekkel határolt elválasztó sziget biztosítja, mely a meglévő körforgalmú csomópont elválasztó szigetéhez csatlakozik. A projekt keretében a szerencsi meglévő körforgalom nem kerül átépítésre.

Az építés ütemezése:
• 2021. első lépésben a kiviteli terveket készítik el
• 2021 februárjában és márciusban a lőszermentesítési és a fakivágási munkákat végeznek
• 2021 márciusa és áprilisa között a régészeti feltárásokat végzik
• 2021 májusában a tervek szerint megkezdődnek az útépítési és hídépítési munkák a jobb pályán

A kivitelezési munkák kezdési időpontját jelentősen befolyásolhatja a közmű kiváltások tervezésének és engedélyezésének folyamata. A csomópontok és a hidak átépítéséhez terelőutakat építünk, ha a közművek és a rendelkezésre álló területek ezt lehetővé teszik.
Ha ez nem lehetséges akkor lámpás forgalomirányítás alatt épülnek át a csomópontok.

• Ebben az évben a teljes jobb pályán kötőrétegig megépülhet az útszakasz, a hozzátartozó párhuzamos utakkal, vízelvezetéssel, hidakkal és a csomópontokkal együtt.
• 2022 tavaszán a forgalmat átterelik majd az újonnan épült jobb pályára, így megkezdődhet a bal pálya szélesítése, lokális pályaszerkezet cseréje, az elválasztó sáv építése, illetve a régi hidak bontása.
• A szakaszon meglévő 6 kis híd elbontásra és újjáépítésre kerül a 2x2 forgalmi sávnak megfelelő szélességben
• 2022. november végére a teljes szakaszon befejeződhet a kopóréteg építése és a végleges forgalmi rendet is kialakítják
• 2023. évben az esetlegesen elmaradt növénytelepítési munkákat pótolják majd, lebonyolítják a műszaki átadás-átvételi eljárást és a forgalomba helyezik az útszakaszt.

A teljes dokumentum ide kattintva letölthető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.