Megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már huszonhárom helyszínen dolgoztak a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt. Éjféltől kezdődően a szél is megerősödött, ami hóátfúvásokat okozott a 37-es úton Gesztely és Szerencs között, valamint Sátoraljaújhely és Sárospatak környékén.

Az egységeknek a legtöbbször kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk, néhány esetben pedig elakadt járművek továbbhaladásában segítettek. Domaháza és Hollóháza külterületén több kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Az utat az ózdi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók tették szabaddá. Putnokon, a Csemete kert utcában három darab fa dőlt az elektromos vezetékre. A fákat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók távolították el, a vezetékek nem sérültek meg.

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a www.met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a www.utinform.hu-n olvashat.

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.