A viharos szél miatt január 7-e éjfélig 10 fakidőlésnél, valamint 2 lakóházban és egy építményben bekövetkezett káresetnél avatkoztak be a vármegye tűzoltói – olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

Aszfaltozási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők 2023. november 12-én, vasárnap a 37-es számú főút mezőzombori körforgalmú csomópontjában és térségében, november 14-én, kedden pedig a Bodrogkeresztúr-Tokaj közötti mellékúton – olvasható az utinform.hu weboldalon.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat október 6-8. között rendezték meg, amely hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik. A célja többek között a város kulturális hagyományának ápolása és a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása.

Rézsűcsúszás miatt, az országos közút állagmegóvása érdekében úgynevezett szádolási, vagyis védfal építési munkát végeznek a szakemberek a Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő úton – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút.

Közel negyven új autóbusszal frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900, 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló és 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét már új autóbuszok alkotják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata első alkalommal hirdetett népdalversenyt. Az első forduló területi megmérettetés egyik helyszíne Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében volt július 19-én. A vármegyei döntőt szeptember 21-én tartják Miskolcon.

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján.

A sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja idén is, immár 32. alkalommal várja közönségét augusztus közepén. A programkínálat évről évre egyre színesebbé válik, a rendezvénysorozat törzsközönsége pedig erős és lelkes, mind a zempléni régióban, mind Budapesten, sőt külföldön is – hangzott el az Újhutai Kastélyszállóban megtartott sajtótájékoztatón, július 5-én.

A Tokaji Bornapok keretén belül június 3-án délután átadták a polgármesterek borát a város főterén. Tokaj az idén 950 éves, a település a magyarság meghatározó és emblematikus városa, a világhírű tokaji aszú névadó települése, hungarikum és világörökségi helyszín.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.