Oktatás - Nevelés

A XXI. Országos Csecsemőgondozási Versenyt rendezte meg a Magyar Vöröskereszt június 4-én, Kaposváron. A Bocskai István Katolikus Gimnázium három diákja a 9. helyen végzett a megmérettetésen.

A szerencsi gimnáziumot Beregi Linda, Lamos Fanni és Müller Csenge képviselte. (A felkészülésen a csapat oszlopos tagja, Burkus Lilla is részt vett, de a verseny előtti napon sajnos megbetegedett és helyettesíteni kellett.). A versenyen tizenhat helyszínen zajlottak az események.  A gyakorlati feladatok változatosak voltak: volt csecsemő újraélesztés, fürdetés, öltöztetés, lázcsillapítás. Tápszert, főzeléket és  rakott ételt is kellett készíteni. A fiatalok számot adtak vöröskeresztes, csecsemőápolási és KRESZ tudásukról is. Általános iskolai kategóriában 16 megye képviselte magát. A szerencsi lányok a középkategóriában, a 9. helyen végeztek a nagyon nehéz feladatok megoldása után.
Köszönettel tartozunk a magam és a gyerekek nevében Koncz Ferenc polgármester úrnak,Dr. Bobkó Géza ESZEI igazgató főorvos úrnak, és Dr. Gál András Phd gimnázium igazgató úrnak, akik mindenben támogattak minket ,hogy a versenyen részt tudjunk venni.
Szabó Viktorné ifjúság védőnő

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.