Oktatás - Nevelés

Beköszöntött az ősz, mely a gyermekek érzelem-, szín- és gondolatvilágára nagyon jó hatással van mindennapi életünk során. A gyermekek a különböző tevékenységeken keresztül számtalan tapasztalatot, ismeretet szereztek az ősszel érő gyümölcsök, zöldségek ízéről, formájáról, fontosságáról és az évszakok változásairól.

 

Megismerkedhettek a szőlő feldolgozásával, annak munkafázisaival, a szükséges eszközökkel, (szőlődaráló, szőlőprés), és préselés során megkóstolhatták a csordogáló, édes mustot. Lehetőség nyílt a projekt során a gyermekekkel együttes játékra, mozgásra, egyéb tevékenységekre, pincelátogatásra.

Majd a kreativitás kapott főszerepet, ahol számtalan szebbnél-szebb őszi gyümölcs-, zöldségbábok, síkbábok és esztétikus rajzok születtek. Miután mindenki kiélhette kreativitását, a szüreti dalok, játékok eléneklése, eljátszása következett. Kiállítást szerveztünk és rácsodálkoztunk a kész művekre.

Gyárkerti óvoda gyermekei mustot készítenek, Fotó: Mészáros Sándor Gergő

Óvodánkban már hagyomány, hogy a szüreti ünnepkört a hét lezárásaként a város főutcáján felvonulással fejezzük be, ahol óvodásaink kis kosárkákkal kezükben, őszi gyümölcsökkel, termésekkel kínálgatva hívják fel a járókelők figyelmét az évszakok változására, az ősz szépségére, csodájára.

Intézményünkben immár második éve jó kapcsolatot tartunk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének projektjeként indított GYERE program (Gyermekek Egészsége Program) munkatársaival, akik óvodáinkban tartott játékos foglalkozásaik keretében felhívták a gyerekek figyelmét az egészséges életmódra, a sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás hasznosságára, szükségességére.

Élményekben gazdag, tartalmas hetet hagytunk magunk mögött, reméljük jövőre is hasonló jó hangulatban lehet részünk!

Köszönet érte minden aktív közreműködőnek!


Angyal Györgyné
intézményvezető

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.