Oktatás - Nevelés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa, Szalontai Éva tanácsadó pedagógus tartott előadást november 10-én nyolcadik osztályos diákoknak a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Intézményünk nagyon fontosnak tartja, hogy a diákok és a szülők is tájékozottak legyenek a továbbtanulással kapcsolatban. Az iskola nemcsak szülők fórumát szervez, hanem megpróbáljuk a gyerekek irányultságát is felmérni, ezért van itt a szakember – mondta el érdeklődésünkre Derda Péterné igazgatóhelyettes.

A tanácsadó az első órában tájékoztatót tartott a gyerekeknek a jelenlegi középiskolai rendszerről, valamint arról, hogy milyen tanulmányi eredménnyel, melyik középiskolát érdemes választani.

Szalontai Éva tanácsadó pedagógus, Fotó: Szerencsi Hírek

A második, harmadik órában a szakember teszt segítségével mérte fel a tanulók egyéni irányultságát, hogy melyik az a terület, amelyen belül a továbbtanulás tekintetében gondolkozzanak. –Nagyon fontos ez, mert nem mindegy, hogy a gyermek ténylegesen azon a területen kezd el tanulni, ami igazából érdekli őt.

Azt szoktuk javasolni, hogy a diákok a tanulmányi eredményeknek és érdeklődésüknek megfelelően próbáljanak meg szakközépiskolát választani és a pályaorientáció a gimnázium második, harmadik évfolyamán is eldőlhet, tehát még nincs elkésve senki – tette hozzá Derda Péterné.


A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.