Oktatás - Nevelés

Szerva itt- szerva ott címmel sportnapot tartottak október 26-án a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában, melyet a Nemzeti Tehetség Program pályázatán nyert összegből valósítottak meg.

 

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megtartott program kiemelt célja az volt, hogy az asztalitenisz és a tollaslabda sportágat népszerűsítsék, valamint felhívják a tanulók figyelmét az egészséges táplálkozásra. A pályázat lehetővé tette, hogy az iskola a megnyert összegből ping-pong asztalokat, ütőket és labdákat vásároljon. Csider Andorné igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy a diákok ezt megelőzően rajzversenyen is részt vettek, ahol a téma a sport fontossága volt.

Diákok a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, Fotó: Szerencsi Hírek

Szabó Miklós testnevelő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megszokott labdás játékok mellett szeretnék, ha több propagandát kapnának az ütős sportok is, ezért szakköröket és sportköröket szerveznek, hogy minden gyermekhez eljuthasson a mozgás és a sport iránti szeretet.

Asztalitenisz oktatás a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, Fotó: Szerencsi Hírek

A szervezők a rendezvényre profi edzőket és versenyzőket is hívtak. Stadler Tamás és Köllő András, a SZVSE játékosai örömmel mutatták meg a gyerekeknek a ping-pong alapjait. Köllő András kiemelte, hogy az asztalitenisz többek között segíti a mozgáskoordinációt. – Mentális fejlettséget alakíthat ki, aminek fontos szerepe lehet egy esetleges kudarc és az öröm feldolgozásában, valamint a küzdőszellemben – mondta el a versenyző. 

Morva István, MEAFC tollaslabda szakosztályvezetője szerint a tollaslabda sportág azért kiemelten jelentős, mert lényeges szerepet játszik a központi egyensúly és a térlátás pontosságának kialakításában.
A sportnapon a tanulók örömmel vették kezükbe a tollaslabda és asztalitenisz ütőket, valamint elfogyasztották az egészségtudatos táplálkozás jegyében elkészített szendvicseket. A programon vérnyomás és vércukorszint mérésre is lehetőség nyílt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.