×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2017/02/20170217_zrinyi_matekverseny_bolyai

Oktatás - Nevelés

28. alkalommal került megrendezésre február 17-én a Zrínyi Ilona országos matematikaverseny megyei fordulója a Bolyai János Katolikus Általános iskolában.

A megye 150 általános és középiskolájából, több helyszínen egyszerre 3000 tanuló mérte össze tudását. A szerencsi körzetből 6 iskola összesen 128 diákja vett részt a megmérettetésen. A Bolyai János Katolikus Általános Iskolából 53 diák, míg a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából 23 tanuló. A megnyitón Maczkóné Matlák Julianna, matematika szakos tanár ismertette a szabályokat és kiemelte, hogy a verseny célja a matematika tantárgy népszerűsítése.

A feladatsorok sértetlenül és lepecsételve érkeztek meg az iskola aulájába, ahol a résztvevő pedagógusok közösen, a szabályoknak megfelelően nyitották fel. A diákoknak 60-tól 90 perc állt a rendelkezésükre évfolyamtól függően, hogy megoldják a feladványokat. A feladatsort a szegedi Oktatási Stúdió és a Mategye Alapítvány állította össze, az értékelés pedig számítógépen történik majd Kecskeméten, az országos szervezőközpontban. Az eredményeket a www.mategye.hu oldalon nézhetik meg a résztvevők a nyolcjegyű kódszámmal, mely a kódlapon és az emléklapon található.

{gallery}cikkek/2017/02/20170217_zrinyi_matekverseny_bolyai{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.