Oktatás - Nevelés

Tanévet zárt a Szerencsi Tankerület 2017. június 23-án a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében.

– A tanítói mesterség nemcsak az oktatásról szól, hanem arról, hogy tudni kell bánni a gyermeki lélekkel is. Gondoljunk a pedagógusokra, akik egész éven nevelik, tanítják a jövő nemzedékét – mondta el Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ vezetője június 23-án, a Pedagógusnapi tanévzáró ünnepségen a Rákóczi-vár színháztermében.

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a pedagógusmunka olyan gyönyörű, amit érdemes megfigyelni, megmutatni és tanulni belőle, majd köszönetet mondott a tanároknak, tanítóknak. Az eseményen átadták a Zemlényi Zoltán Pedagógus Intézményvezetői Díjat, amelyet a Szerencsi Tankerületi Központhoz tartozó négy járás: Szerencs, Encs, Szikszó és Tokaj köznevelési intézményeinek szakmailag elhivatott vezetői vehettek át. Az ünnepségen oklevelet és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak a pedagógusok az oktató-nevelő munkájuk elismeréseként.

Solti Péter a Klebelsberg Központ elnöke © Fotó: Szerencsi Hírek

Az eseményen Koncz Ferenc polgármester is üdvözölte a megjelenteket és köszönetet mondott Lakatos Mariannának, aki magas színvonalon folytatja a Zemlényi Zoltán által megkezdett, diákokat segítő, tehetséggondozó munkát. Az eseményen a Szerencsi Tankerületi Központ művészeti csoportjának műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A csoport 2016-2017-es tanév elején alakult, abból a célból, hogy lehetőséget adjanak arra, hogy a tehetséges tanulók kibontakozhassanak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.