Oktatás - Nevelés

Nemsokára megkezdődik a tanév a szerencsi oktatási-nevelési intézményekben. A vakáció csak a diákok számára telt pihenéssel, ugyanis az iskolákban és az óvodákban folyamatosan zajlottak a felújítási munkálatok.

Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola

A Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában a külső és a belső felújítási munkálatok egyaránt megtörténtek. Többek között szükségessé vált a tetőszerkezet felújítása, de a tisztasági festéseken felül öt tanteremben raktak le laminált padlót. A bútorzat cseréje is folyamatosan zajlik. A legnagyobb feladatot a tornaterem teljes felújítása jelentette, ott ugyanis modern tornaszőnyeget helyeztek el, ami kíméli a gyerekek boka- és térdízületeit.

Ezen kívül hálók, szivacsok és fényáteresztő függönyök kerültek fel, valamint folyamatban van a kosárpalánkok cseréje is. – A gyerekek mozgásigényének kielégítéséhez új helyiségek kialakítása is szükségessé vált, ezért a belső udvaron egy műfüves területet hozunk létre, ami alkalmas többek között a röplabda edzések megtartására, valamint a kazánház helyén egy spinning termet, illetve egy fallabda pályát alakítottunk ki – tájékoztatott Ráczné Váradi Éva az intézmény vezetője.

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában is zajlanak a munkálatok a nyári szünet utolsó heteiben. Gaszperné Tilman Edina az iskola új igazgatója elmondta, hogy több teremben laminált padlóra cserélték a régi burkolatot, valamint iskolapadokat is felújítottak. A tisztasági festés szinte minden teremben megtörtént, valamint folyamatban van a bejárati ajtók cseréje is. A szakmai munka elősegítése érdekében az iskola internetes hálózata is bővítésre került. A jövőbeni terveik szerint egy iskolai kápolnát szeretnének létrehozni az intézményben. A felújítási munkálatokat az Egri Főegyházmegye mint fenntartó támogatta 8 millió forinttal.

Bocskai István Katolikus Gimnázium

A Bocskai István Katolikus Gimnáziumban a nyár során megtörtént a könyvtár és a hátsó bejárat nyílászáróinak cseréje, valamint a tanári szoba és a gazdasági iroda felújítása is. Öt tanteremben teljes renoválás zajlott, a festés mellett a parkettákat is felcsiszolták. A tornateremben esedékessé vált a lambéria megújí- tása, így ennek cseréje is megtörtént. A teniszpálya salakborítása is megújult, valamint a hálókat is modernebbre cserélték. – A világítás korszerűsítése és a kerítés felújítása is folyamatban van az intézményben – tudtuk meg dr. Gál András igazgatótól. A gimnazisták tankönyveiket augusztus 21-től vehetik át az iskolában.

Felújítási munkálatok eredménye a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban © Fotó: Szerencsi Hírek

A Szerencsi Óvoda és Bölcsőde épületeiben is lezajlottak a nyári karbantartási és nagytakarítási munkálatok. A Szerencsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóinak köszönhetően megtörtént a Napsugár épületben a játszóudvar néhány fájának visszametszése, valamint az elkorhadt és ezáltal veszélyessé vált ágak, gallyak levágása. A tisztasági festés minden csoportszobában, mosdóhelyiségben és a tálaló konyhában is megvalósult. Az udvari játékok kijavítása és átfestése sem maradt el. Az Ondi óvoda épületében kijavításra került a főhomlokzat, valamint a csoportszoba meszelése is megtörtént.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.