Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatói feladatait 2017 augusztusától Kovács Enikő látja el. A Szakképzési Centrum hét tagintézmény, köztük a szerencsi Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnázium és Szakközépiskola irányítását látja el.

Kovács Enikő középiskolai tanulmányait a szerencsi Bocskai István Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában folytatta, majd a Nyíregyházi Főiskola gazdálkodási szakán, pénzintézeti szakirányon szerzett diplomát. Korábban dolgozott a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulásnál is, ahol gazdasági vezetői feladatokat látott el. Időközben elvégezte a Miskolci Egyetemen az egyetemi közgazdász – pénzügy-számvitel szakirányon –, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen a közgazdásztanár – kereskedelem-marketing szakirányon – képzését is.

Pályafutását a Bocskai István Gimnázium és Szakközépiskolában közgazdásztanárként folytatta. Már a korábbi munkahelyein megmutatkozott vezetői ambíciója, ezért elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetemen a közoktatási vezető, szakirányú továbbképzést is. 2012. decemberétől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán egyetemi oktatói feladatokat látott el. Az egyetemi oktatás mellett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának, Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskolájában doktori tanulmányokat folytatott, jelenleg az abszolutórium kikérésének folyamata zajlik. Emellett számos publikáció fémjelzi munkásságát.

Kovács Enikő főigazgató © Fotó: Szerencsi Hírek

A főigazgató asszony egyik fő célkitűzése a képzési kínálat bővítése a nappali rendszerű képzés, a felnőttképzés és a felnőttoktatás területén, a gazdasági igények figyelembevételével. Kovács Enikő tervei között szerepel többek között az édesipari termékgyártó képzés elindítása, postai üzleti ügyintéző képzés nappali rendszerű és felnőttoktatásban, továbbá a szakács képzésre épülő diétás szakács végzettség megszerzését lehetővé tevő oktatás elindítása, amely újabb lehetőségeket teremthet azoknak, akik ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.