Oktatás - Nevelés

Márton napi ünnepséget tartottak november 10-én a Napsugár Óvodában, valamint a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában. Az óvodai rendezvény kézműves vásárral kezdődött, majd az intézmény igazgatója Angyal Györgyné a Márton-napi hagyományok tiszteletéről beszélt.

Ezt követően a Gyárkerti óvoda német nemzetiségi csoportjának előadását tekinthették meg a résztvevők, melyet a Napsugár Óvoda néptáncos gyermekeinek produkciója követett. Az eseményen a Külhoni Magyar Nemzeti Színház színészei adták elő a Márton-napi legendát, majd kezdetét vette a lampionos felvonulás a város főutcáján. A Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában témahetet tartottak azért, hogy a gyerekeket ráhangolják a Márton napi ünnepre. Vetélkedőket rendeztek és különféle rajzokat, festményeket, lámpásokat készítettek az alsó tagozatostanulók. A programot a reformátusiskola tanulói és pedagógusai is lámpás felvonulással zárták.

A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában Libagaliba elnevezéssel ünnepelték meg az eseményt november 13-án délután. A programot a Kiss Kata zenekar koncertjével és táncházzal nyitottákmeg, melyet az iskola épületében a lámpás akadálypálya követett. Itt ügyességi játékokat próbálhattak ki a tanulók. Az ünnepség végén lilahagymás kenyér és forró tea várta a gyerekeket. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.