Oktatás - Nevelés

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola az Egri Főegyházmegye 8,5 millió forintos támogatásával a 2017/2018-as tanév második félévében bevezeti a LEGO ROBOTIKA oktatását délutáni foglalkozások keretében.

Erről tájékoztatta a megjelent szülőket Gaszperné Tilman Edina igazgató január 18-án az iskola aulájában. Elhangzott, hogy öt csoportban vezetik be a programot és leendő iskolások számára óvodai csoportot is indítanak. – A LEGO építőjátékok segítségével a diákok olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyekre a későbbiek során alapozhatnak: kis robotokat építenek, szenzorokat használva, programsorokat készítve, utasítássorozatokat küldve megmozdítják az eszközt, s az nemcsak helyzetet, hanem helyet is képes változtatni, sőt hangot is adhat.

A Lego Education tananyagai - legyen szó matematikáról, nyelvtanulásról, szövegértésről, vagy akár programozásról - ugyanúgy a családok által jól ismert építőjáték kockáira épülnek, mint a boltokban megvásárolható készletek – tette hozzá Gaszperné Tilman Edina.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.