Oktatás - Nevelés

Újévi köszöntőt tartott a Szerencsi Tankerületi Központ január 19-én a Szerencsi Középiskolai Kollégium ebédlőjében.

Az eseményen Szabó Árpád igazgató köszönte meg az intézmények vezetőinek, valamint a települések önkormányzatainak az elmúlt évi munkáját és az együttműködést. Az igazgató kiemelte, hogy nehéz, de eredményes év áll a Tankerület mögött, hiszen közel 3,7 milliárd forintos összeget sikerült elnyerni, amiből az elmúlt 30 év legnagyobb beruházása fog megvalósulni a közeljövőben.

A támogatásból minden intézmény részesül majd. Szabó Árpád elmondta, hogy a stabil gazdálkodásnak köszönhetően 480 millió forintot takarított meg a Tankerület, amit felújításokra és egyéb eszközbeszerzésekre fordított.

Ezt követően Koncz Ferenc polgármester osztotta meg gondolatait, hangsúlyozva azt, hogy az oktatási rendszer nagy változásokon ment keresztül, de ez ebben a régióban nem okozott gondot, hiszen a térség iskolái és a Tankerület közötti összefogás elősegíti az eredményes munkát. – Remélem, hogy a beruházások segítségével könnyebbé válik az élet, azonban az emberi tényezőnél nincs fontosabb – mondta el a városvezető

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.