Oktatás - Nevelés

A „Safer Internet Day” azaz a Biztonságos Internet Nap alkalmából tartottak előadást a szerencsi rendőrök a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

Február 5-én világszerte arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen veszélyforrások leselkednek az óvatlan internetezőkre. A Biztonságos Internet Napját februárban tartják világszerte. Ebből az alkalomból a Szerencsi Rendőrkapitányságról érkeztek előadók a Bolyai János Katolikus Általános Iskola aulájába, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az internet veszélyeire. Kádas József c. r. főtörzszászlós, a Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési és Körözési osztály munkatársa elmondta, manapság a profi bűnözőcsoportok arra szakosodtak, hogy a fiatal, naiv gyerekeket megtévesszék, hiszékenységüket kihasználva pénzt, vagy intim fotókat zsaroljanak ki tőlük. Az előadáson arra bíztatták a tanulókat, hogy bátran forduljanak a rendőrséghez.

A Bocskai István Katolikus Gimnáziumban február 7-én Hevele István a Szerencsi Rendőrkapitányság r. alezredese arról beszélt a diákoknak, hogy körültekintően kell használni az internetet és a közösségi oldalakat. Az előadó elmondta, hogy akár már egy nyaraláson készített fotó kiposztolásával is fontos információkhoz juttathatjuk a bűnözőket.

A Biztonságos Internet Napja akciót a világon közel 130 országban – köztük az Európai Unió mind a 28 tagállamában –minden év februárjának második hetének keddi napján rendezik meg. További információk és tanácsok a www.saferinternet.hu oldalon olvashatóak.


 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.