×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Februar/20180212_biztonsagos_internet_napja

Oktatás - Nevelés

A „Safer Internet Day” azaz a Biztonságos Internet Nap alkalmából tartottak előadást a szerencsi rendőrök a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

Február 5-én világszerte arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen veszélyforrások leselkednek az óvatlan internetezőkre. A Biztonságos Internet Napját februárban tartják világszerte. Ebből az alkalomból a Szerencsi Rendőrkapitányságról érkeztek előadók a Bolyai János Katolikus Általános Iskola aulájába, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az internet veszélyeire. Kádas József c. r. főtörzszászlós, a Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési és Körözési osztály munkatársa elmondta, manapság a profi bűnözőcsoportok arra szakosodtak, hogy a fiatal, naiv gyerekeket megtévesszék, hiszékenységüket kihasználva pénzt, vagy intim fotókat zsaroljanak ki tőlük. Az előadáson arra bíztatták a tanulókat, hogy bátran forduljanak a rendőrséghez.

A Bocskai István Katolikus Gimnáziumban február 7-én Hevele István a Szerencsi Rendőrkapitányság r. alezredese arról beszélt a diákoknak, hogy körültekintően kell használni az internetet és a közösségi oldalakat. Az előadó elmondta, hogy akár már egy nyaraláson készített fotó kiposztolásával is fontos információkhoz juttathatjuk a bűnözőket.

A Biztonságos Internet Napja akciót a világon közel 130 országban – köztük az Európai Unió mind a 28 tagállamában –minden év februárjának második hetének keddi napján rendezik meg. További információk és tanácsok a www.saferinternet.hu oldalon olvashatóak.

{gallery}cikkek/2018/Februar/20180212_biztonsagos_internet_napja{/gallery}

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.