Oktatás - Nevelés

Mintegy száz kötettel gazdagodott a szerencsi Bolyai János Általános Iskola könyvállománya egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

- Az EKE OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) pályázatán – országos szinten - 335 iskola pályázott a közel 300 ezer Ft értékű könyvcsomagok megnyeréséért – sorolja Meczóné Reviczky Beáta könyvtáros, a pályázat írója. - Harmincöt nyertest és két várólistás intézményt sorsoltak ki, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola bekerült azon szerencsés nyertesek közé, amelynek következtében jelentős mennyiségű és értékű kortárs gyermek- és ifjúsági irodalomhoz jutott tanintézményünk.

Gaszperné Tilman Edina (balra) és Meczóné Reviczky Beáta (jobbra) © Fotó: Szerencsi Hírek

A „Kortárs olvasnivalót az iskolai könyvtárakba! 2018” című pályázat célja: az iskolai könyvtárak funkcióinak megerősítése, a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom népszerűsítése az adománykönyvek hasznosítása révén. A könyvek leltárba vétele után kezdődik az igazi feladat. A nyertes intézményeknek öt olvasásnépszerűsítő programot kell megvalósítaniuk, amelyek nagyon sokfélék lehetnek, kreatív ötleteket várnak a pályázat kiírói.

A szakmai tudásmegosztás és jó gyakorlatok terjesztése a cél, amelyek adoptálhatók és mások számára is hasznosak lehetnek. Igyekszünk eleget tenni a feladatnak, amely együttműködést kíván könyvtáros, pedagógus, gyerek és szülő részéről egyaránt, hiszen gyermekeinkből a világ dolgai iránt nyitott, érdeklődő, olvasó embereket szeretnénk nevelni – hangsúlyozza Meczóné Reviczky Beáta, akinek Gaszperné Tilman Edina a tanintézmény vezetője gratulált a kötetek iskolába érkezésekor.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.