Oktatás - Nevelés

A GYERE, azaz a gyermekek egészsége programot 2014-ben indította el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, melynek első állomása Dunaharaszti volt, majd 2015-ben Szerencsen is elindult a 3 éves program.

Ennek apropójából látogatott el Béres Alexandra fitnesz világ- és Európa bajnokáprilis 12-én délelőtt az Ondi, a Napsugár, valamint a Gyárkerti Óvodába. A gyerekek nagy izgalommal várták a fitnesz világbajnok érkezését, a kicsik már be is melegítettek előtte, hogy az esetleges sérüléseket elkerüljék. Béres Alexandra ellátogatott a Bocskai István Katolikus Gimnáziumba is április 19-én délelőtt.

Az intézmény sportudvarán az iskola tanulói együtt sportoltak a fitnesz világbajnokkal, nagy örömmel követték a mozdulatait. Akadt olyan diák is, aki kötelességének érezte, hogy részt vegyen a programon. A Gyere program középpontjában a helyes táplálkozás és ezzel párhuzamosan végzett sport és a mozgás áll. Béres Alexandra már több mint 4 éve csatlakozott a programhoz. A torna előtt az egészséges életmódról a mozgás és a vitamindús ételek fogyasztásáról beszélt a diákoknak.

Az rendezvényen jelen volt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetség Kommunikációs Bizottságának tagja Csengeri Lilla is, aki elmondta, hogy a GYERE program célja a gyermekkori elhízás megakadályozása, ugyanis minden 4. magyar diák túlsúlyos.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.