Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Pedagógia Szakszolgálat szervezésében tartottak konferenciát május 11-én a Rákóczi vár Lovagtermében. A Mit Tehetünk együtt elnevezésű programon szakmai előadásokkal bővíthették tudásukat a pedagógusok.

A Lovagteremben megtartott szakmai összejövetelre a járás iskoláinak vezetőit és pedagógusait várták, ahol a tehetséggondozás volt a fő irányvonal. Az eseményt Nyiri Tibor, a polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester nyitotta meg, aki a pedagógus hivatás fontosságáról szólt.

Többek között előadást tartott Dr. Polonkai Mária, a Tehetségek Magyarországa című projekt szakmai vezetője is, aki a nemzeti tehetségprogram szerepéről beszélt, illetve a tehetséggondozó koordinátorok feladatait taglalta.

A konferencián jelen volt Bódor Andrea a B.-A.-Z. megyei pedagógiai szakszolgálat főigazgatója is, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy egy- egy ilyen szakmai összejövetel elengedhetetlen ahhoz, hogy a pedagógia szakszolgálat magas színvonalon tudja végezni a munkáját.

Az eseményen részt vettek a város általános iskoláinak képviselői is, akik az intézményükben folyó tehetséggondozást mutatták be a jelenlévőknek. A Bolyai János Katolikus Általános Iskola igazgatja, Gaszperné Tilman Edina a lego-robotika, oktatásról szólt. Derda Péterné a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola igazgatóhelyettese előadásában elhangzott, hogy az intézmény Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik és számos szabadidős tevékenységet biztosítanak az iskolában azért, hogy a diákok kibontakoztathassák tehetségüket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.