×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Majus/20180515_tehetsegkonferencia

Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Pedagógia Szakszolgálat szervezésében tartottak konferenciát május 11-én a Rákóczi vár Lovagtermében. A Mit Tehetünk együtt elnevezésű programon szakmai előadásokkal bővíthették tudásukat a pedagógusok.

A Lovagteremben megtartott szakmai összejövetelre a járás iskoláinak vezetőit és pedagógusait várták, ahol a tehetséggondozás volt a fő irányvonal. Az eseményt Nyiri Tibor, a polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester nyitotta meg, aki a pedagógus hivatás fontosságáról szólt.

Többek között előadást tartott Dr. Polonkai Mária, a Tehetségek Magyarországa című projekt szakmai vezetője is, aki a nemzeti tehetségprogram szerepéről beszélt, illetve a tehetséggondozó koordinátorok feladatait taglalta.

A konferencián jelen volt Bódor Andrea a B.-A.-Z. megyei pedagógiai szakszolgálat főigazgatója is, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy egy- egy ilyen szakmai összejövetel elengedhetetlen ahhoz, hogy a pedagógia szakszolgálat magas színvonalon tudja végezni a munkáját.

Az eseményen részt vettek a város általános iskoláinak képviselői is, akik az intézményükben folyó tehetséggondozást mutatták be a jelenlévőknek. A Bolyai János Katolikus Általános Iskola igazgatja, Gaszperné Tilman Edina a lego-robotika, oktatásról szólt. Derda Péterné a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola igazgatóhelyettese előadásában elhangzott, hogy az intézmény Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik és számos szabadidős tevékenységet biztosítanak az iskolában azért, hogy a diákok kibontakoztathassák tehetségüket.

{gallery}cikkek/2018/Majus/20180515_tehetsegkonferencia{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.