Oktatás - Nevelés

Közel 65 ezer diák tett írásbeli érettségi vizsgát május 10-én, csütörtökön angol nyelvből - közölte az Oktatási Hivatal.

A hivatal tájékoztatása szerint angolból középszinten 1165 helyszínen 53.728-an, emelt szinten 132 helyszínen 10.584-en vizsgáztak. 

Középszinten az angol nyelv írásbeli ideje 180 perc volt, ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perces. A második rész a nyelvhelyességi feladatsor megoldása, amire 30 perc állt a diákok rendelkezésére. Ezután szünet következett, majd a hallott szöveg értése részre 30 percet, végül az íráskészségi feladatsorra 60 percet kaptak a vizsgázók. Emelt szinten 240 perc állt a diákok rendelkezésére.

Nagyon nehéz feladatot is kaptak a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését mérő részben - mondta az Eduline által megkérdezett szakértő.

A tolmácsok munkájáról, a Mikulások világtalálkozójáról, az előadási technikákról szóló szöveget is kaptak a diákok a középszintű angolérettségi első, az olvasott szöveg értését mérő részben. A vizsgázóknak egy olyan hírt – két nőt öt hónap után mentették ki egy vitorlásról - is értelmezniük kellett, amely néhány hónapja bejárta a világsajtót.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a diákok nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem használhattak.

forrás: eduline/MTI, borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.