×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Junius/20180605_trianon_bocskai

Oktatás - Nevelés

A nemzeti összetartozás napján tartottak megemlékezést június 4-én a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

A Trianoni Békeszerződés aláírásának 98. évfordulóján tartott eseményen Éliás Balázs, az intézmény pedagógusa beszédében kiemelte, hogy hosszú volt az út Trianon igazságtalansága elleni lázadástól a Nemzeti Összetartozás Napjáig. – A diktátum aláírását követő időszakban hazánkat az indokolatlan mértékű büntetés felett érzett dacos düh és az elveszett javak utáni kesergés jellemezte.

A nemzeti tragédiák feldolgozása sehol sem megy könnyedén. Nálunk sem. Azonban jönnie kell egy kornak, amikor fájdalomérzet nélkül tudunk beszélni közös dolgainkról a tót, a szerb, a román és az ukrán testvérinkkel és a harcot, amelyet őseink vívtak békévé oldja az emlékezés – zárta gondolatait a pedagógus.

Ezt követően elhelyezték az emlékezés koszorúját a Trianoni emlékműnél. Az eseményen közreműködtek a gimnázium tanulói, akik szavaltak illetve énekeltek. Az ünnepséget követően a pedagógusnap alkalmából kitüntetésben részesült a gimnázium két tanára: Dombrádi Edit és Magda Gábor.

{gallery}cikkek/2018/Junius/20180605_trianon_bocskai{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.