Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Tankerületi Központ szervezésében tartottak Pedagógus napot június 6-án a Rákóczi-vár Színháztermében.

Az eseményt Szabó Árpád a tankerület vezetője nyitotta meg, aki beszámolt a tankerület elmúlt évi munkájáról, valamint köszönetet mondott a pedagógusoknak a magas színvonalú szakmai munkájukért és azért, mert hozzájárulnak a diákok tehetséggondozásához.

Szabó Árpád a tankerület vezetője © Fotó: Szerencsi Hírek

Nyiri Tibor, a polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester örömét fejezte ki, mert a Tankerület folyamatosan fejlődik és megújul, ennek köszönhetően minden iskolában bevezetésre kerül a művészeti oktatás. Ezt követően Koncz Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, és kiemelte, hogy az oktató munkának nagyon fontos szerepe van a jövő építésében és bár Magyarország sok szempontból nehéz helyzetben van más országokhoz képest, de a tehetséges gyermekeire büszke lehet, és ezeknek a tehetségeknek a kibontakoztatásához elengedhetetlenek a jó pedagógusok.

Nyiri Tibor polgármesteri feladatokat ellátó alpolgármester tart beszédet © Fotó: Szerencsi Hírek

Az ünnepség keretében adták át a tavaly alapított Zemlényi Zoltán Pedagógus Intézményvezetői Díjat azoknak az intézményvezetőknek, akik pedagógus kollégáik mellett kimagasló szakmai tehetséggondozói munkát végeznek és elhivatottságuk példaértékű és követendő. Továbbá elismerésben részesítették a jövő nemzedékéért végzett áldozatos nevelő-oktató munkát végző pedagógusokat, valamit Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntették ki azokat, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatás-nevelése érdekében tevékenykedtek. Az okleveleket és emlékérmeket Demeter Zoltán, Dr. Hörcsik Richárd és Koncz Ferenc országgyűlési képviselők, valamint Nyiri Tibor és Szabó Árpád adta át. A rendezvényen műsort adott a Szerencsi Tankerületi Központ Művészeti csoportja.

Az eseményen készült fotókat ide kattintva tekintheti meg!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.