×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Majus/20190502_hegyalja_tusa

Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum a tavalyi évhez hasonlóan Hegyalja Tusa néven rendezte meg megyei szintű versenyét, mely során női szabó, fodrász, csecsemőgondozó, valamint a villanyszerelő és az asztalos szakmát tanuló diákok mérték össze tudásukat és kreativitásukat.

Az április 29-ei eseményt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg és beszédében arról szólt, hogy a mai világban egyre nagyobb szükség van képzett szakemberekre. Nyiri Tibor polgármester is beszédet mondott, szerinte egy jó szakmával minden esély megvan ahhoz, hogy a diákok el tudjanak helyezkedni.

– Akinek van tudása, kézügyessége, akarata és jó a munkához való hozzáállása, annak a jövőben igen komoly lehetőségei lehetnek – hangzott el. Kovács Enikő, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, ez az esemény jó alkalom, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen nagy hiány van szakemberekből.

– A Hegyalja Tusán a diákok versenyrutint szerezhetnek, kapcsolatokat építhetnek és tanulhatnak a zsűritől akár szakmai fortélyokat is elleshetnek. Ha minden jól megy a jövőben akár a szakma sztárjai lehetnek – mondta.

Ezt követően kezdetét vette a verseny. Az idén 81 fő indult a megmérettetésen különböző kategóriákban, akik az Ózdi, Miskolci és Szerencsi Szakképzési Centrumok tanulói. A legjobbakat a nap végén díjazták.

{gallery}cikkek/2019/Majus/20190502_hegyalja_tusa{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.