×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Majus/20190515_olvasottsagi

Oktatás - Nevelés

A Kiss Attila Alapítvány szervezésében, tizenötödik alkalommal rendeztek olvasottsági vetélkedőt Szerencsen, a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

Az eseményt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Konczné Kondás Tünde a megmérettetés ötletgazdája adott összefoglalót az eltelt évekről. Elmondta: az alapítvány azzal a céllal jött létre 2005-ben, hogy támogassa a szerencsi és a környező településeken élő tehetséges gyermekeket.

A tizenötödik alkalommal életre hívott irodalmi tudáspróbát Zemlényi Zoltánról a kuratórium egykori elnökéről nevezték el tavaly, emléket állítva a két évvel ezelőtt elhunyt iskola igazgatónak. Idén nyolc településről érkeztek diákok a versenyre, főként a 7-8-os korcsoportban, ezúttal Csukás István: Nyár a szigeten című ifjúsági regénye alapján összeállított játékos feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek. A hat fordulós megmérettetés végén összesítették a pontszámokat, ami alapján kialakult a végeredmény.

A legjobbnak a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola csapata bizonyult, második helyen a Bodrogkeresztúri Eötvös József Általános Iskola végzett a harmadik helyet pedig a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola szerezte meg. A csapatoknak Dr. Toma Kornélia az Eszterházy Károly Egyetem docense, a zsűri elnöke adta át az okleveleket és egy-egy „Jumurdzsák gyűrűje” című könyvet, amiből a jövő évi versenyre tudnak felkészülni a diákok.

{gallery}cikkek/2019/Majus/20190515_olvasottsagi{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.