×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Majus/20190515_szenvedelybetegseg

Oktatás - Nevelés

Az Esélyteremtő Szociális és Egészségügyi Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a „Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében” című projektre.

A pályázat célja a személyiségfejlesztés és az egészséges életmódra nevelés segítségével a szenvedélybetegségek megelőzése, a családi kapcsolatok erősítése. A projekt nyitórendezvényét május 15-én tartották meg a Rákóczi-vár lovagtermében, ahol Hudákné Orosz Judit, az Esélyteremtő Szociális és Egészségügyi Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester osztották meg gondolataikat.

Ezt követően Futó Kálmán szakmai vezető ismertette a projekt részleteit. Elhangzott, hogy a program két éven keresztül zajlik majd Szerencs városában és a Gönci járásban. 10-15 fős kiscsoportos foglalkozásokat, tréningeket tartanak majd helyi szakemberek, köztük a szociális és egészségügyi intézmények munkatársai, az egyházak képviselői, pedagógusok, pszichológusok a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt.

– A cél, hogy a közösségi összetartás erejével újfajta irányt és lehetőséget mutassunk a fiataloknak arra, hogyan tudnak kiteljesedni és, hogyan tudják a szabadidejüket hasznosan eltölteni – mondta a szakember.

Hegedűs Gyula szociológus, deviancia szociálpszichológus a szenvedélybetegségek kialakulásáról és megelőzéséről tartott előadást. Az esemény végén verses-zenés műsort adtak a Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói.

{gallery}cikkek/2019/Majus/20190515_szenvedelybetegseg{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.