Oktatás - Nevelés

Az Esélyteremtő Szociális és Egészségügyi Nonprofit Kft. sikeresen pályázott a „Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében” című projektre.

A pályázat célja a személyiségfejlesztés és az egészséges életmódra nevelés segítségével a szenvedélybetegségek megelőzése, a családi kapcsolatok erősítése. A projekt nyitórendezvényét május 15-én tartották meg a Rákóczi-vár lovagtermében, ahol Hudákné Orosz Judit, az Esélyteremtő Szociális és Egészségügyi Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester osztották meg gondolataikat.

Ezt követően Futó Kálmán szakmai vezető ismertette a projekt részleteit. Elhangzott, hogy a program két éven keresztül zajlik majd Szerencs városában és a Gönci járásban. 10-15 fős kiscsoportos foglalkozásokat, tréningeket tartanak majd helyi szakemberek, köztük a szociális és egészségügyi intézmények munkatársai, az egyházak képviselői, pedagógusok, pszichológusok a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt.

– A cél, hogy a közösségi összetartás erejével újfajta irányt és lehetőséget mutassunk a fiataloknak arra, hogyan tudnak kiteljesedni és, hogyan tudják a szabadidejüket hasznosan eltölteni – mondta a szakember.

Hegedűs Gyula szociológus, deviancia szociálpszichológus a szenvedélybetegségek kialakulásáról és megelőzéséről tartott előadást. Az esemény végén verses-zenés műsort adtak a Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.