×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Junius/20190618_gyere

Oktatás - Nevelés

Júniusban véget ért Szerencsen a GYERE Gyermekek Egészsége Program első fenntartó éve.

A záró rendezvényt június 13-án tartották a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által létrehozott és a Nestlé támogatásával megvalósított kezdeményezés első három évében 2200, az első fenntartó évben pedig további 700 gyermeket ruházott fel egészséges táplálkozási ismeretekkel a szakmai szervezet.

A hosszabbításnak köszönhetően a Bolyai János Katolikus Általános Iskola és a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei olyan egészségfejlesztési témákról tanulhattak az elmúlt tanévben, mint az élelmiszer-higiénia, a táplálkozással összefüggő pszichés tényezők, az élelmiszerpazarlás vagy a tudatos bevásárlás fontossága.

– A kutatások szerint táplálkozási szempontból a kamaszkor a leginkább veszélyeztetettnek tekinthető, éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyermekek az ő nyelvükön, nekik szóló példákon keresztül sajátíthassák el a tudásanyagot – mondta Kubányi Jolán, Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A GYERE Gyermekek Egészsége Program további folytatását a helyi pedagógusok gondjaira bízzák a szervezők.

borítókép: illusztráció

{gallery}cikkek/2019/Junius/20190618_gyere{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.