Oktatás - Nevelés

Júniusban véget ért Szerencsen a GYERE Gyermekek Egészsége Program első fenntartó éve.

A záró rendezvényt június 13-án tartották a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által létrehozott és a Nestlé támogatásával megvalósított kezdeményezés első három évében 2200, az első fenntartó évben pedig további 700 gyermeket ruházott fel egészséges táplálkozási ismeretekkel a szakmai szervezet.

A hosszabbításnak köszönhetően a Bolyai János Katolikus Általános Iskola és a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei olyan egészségfejlesztési témákról tanulhattak az elmúlt tanévben, mint az élelmiszer-higiénia, a táplálkozással összefüggő pszichés tényezők, az élelmiszerpazarlás vagy a tudatos bevásárlás fontossága.

– A kutatások szerint táplálkozási szempontból a kamaszkor a leginkább veszélyeztetettnek tekinthető, éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyermekek az ő nyelvükön, nekik szóló példákon keresztül sajátíthassák el a tudásanyagot – mondta Kubányi Jolán, Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A GYERE Gyermekek Egészsége Program további folytatását a helyi pedagógusok gondjaira bízzák a szervezők.

borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.