Oktatás - Nevelés

A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában június 17-én tartották a ballagási ünnepséget. A végzős diákok dalokat énekelve, vállukon tarisznyával vonultak be az intézmény sportcsarnokába. Ezt követően a ballagók felkötötték az emlékszalagokat az iskola zászlajára és átadták a hetedikes évfolyamnak.

A műsor után, Szarvas Péter római katolikus plébános beszédében sok kitartást, erős hitet és boldog életet kívánt a végzősöknek. „Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Ezért mindig készülnünk kell rá, amiben hinni és bízni kell, mert ezt a jövőt nem csak mi, hanem a minket szerető Isten is formálja. Őrizzétek mindazt az értéket amit megismertetek és hordozzátok szívetekben azt a szeretetet, amit ezalatt a nyolc év alatt kaptatok” – mondta a plébános.

A végzősöket, Szabóné Drozda Orsolya igazgató bocsátotta útjára és kijelentette a búcsúzók egy korszaka ezennel lezárult és egy új fejezet kezdődik. „Pedagógus kollégáimmal úgy hisszük, hogy egy védett helyről indultok a felnőttek világába. Erre készültük közösen. Felnőttnek lenni jó, mert függetlenséggel jár, de egyben nehéz is. A minket körülvevő világban túl nagy a szabadság ami elbizonytalaníthat benneteket és erős az anyagi javak hajszolásának kísértése. A tantárgyi tudáson túl, ez az iskola még egy nagyon fontos dolgot adott nektek. A hit ajándékát, mely életetek alapja, iránytűje lehet. Az évek alatt megtanultuk közösen az imádságokat, megéltük a szentmisék ajándékait és útmutatást kaptatok lelki vezetőinktől és hitoktatóinktól. Részesei lehetettek egy olyan közösségnek ahol Kalkuttai Szent Teréz anya gondolatai, élete és cselekedetei adják a példát” – hangsúlyozta az igazgató.

Ballagás a Bolyaiban - Fotó: Nagy István

Az iskola vezetősége 2017-ben megalapította a Kalkuttai Szent Teréz díjat, amit minden évben olyan személynek ítélnek oda, aki példaértékű tevékenységet végez. A kitüntetést a 2022/2023-as tanévben Gaszperné Tilman Edina főtanácsos kapta. A Kiss Attila Alapítvány díját Hajdu Larisszának ítélték oda jó tanulmányi eredményért. Érseki kitüntetésben részesült Szabó Lili kimagasló tanulmányi eredményeiért és hitéleti tevékenységéért. A Kalkuttai Szent Teréz tiszteletére alapított Goncsa Lánca díjat Tóth Zsófia kapta példamutató magatartásáért. A Kulcsár Anita díjat kimagasló sportteljesítményéért Takács Anna Janka érdemelte. A további díjak átadása után a végzős diákok az aulába vonultak, ahol megkoszorúzták Bolyai János emléktábláját.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.