Oktatás - Nevelés

A Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzősei június 17-én vettek búcsút szeretett iskolájuktól, tanáraiktól. A végzős diákok ballagási dalokat énekelve, vállukon tarisznyával vonultak el az alsóbb évfolyamosokból álló sorfal előtt. A végzősök felkötötték az emlékszalagot az iskola zászlójára és átadtak a hetedikes évfolyamnak.

A szavalatok és műsort követően Ráczné Váradi Éva, az intézmény igazgatója arra hívta fel a ballagók figyelmét, hogy soha ne felejtsék el iskolájukat, emlékezetükben sokszor idézzék fel az együtt eltöltött boldog éveket. „Az életben öt irányban kell nézned. Előre, hogy mindig tudd merre haladsz. Hátra, hogy soha ne feledd el honnan jöttél. Lefelé, hogy soha ne taposs el senkit. Oldalra, hogy mindig lásd kik azok akik veled vannak. Végezetül fölfelé, szem előtt tartva, hogy mindig van aki vigyáz rád” – mondta a diákoknak az igazgató.

Balázs Pál református lelkipásztor is elbúcsúzott a tanulóktól. „Van egy nagyon szép ifjúsági ének ami így hangzik: Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap, minden nap! Ezt kívánom nektek kedves ballagó diákok” – mondta a lelkipásztor, majd Isten áldását kérte a ballagókra.

A Rákóczi Emlékplakettet Juhász Janka vehetett át, aki nyolc éven keresztül kitűnő tanuló volt és a közösségi munkában is kiemelkedően teljesített. A Kiss Attila Alapítvány díjat Szepesi Rékának ítélték oda kimagasló tanulmányaiért. A Református Talentum Díjat az idén Pintye Ákos Bulcsú kapta, a gyülekezetben végzett példaértékű munkájáért. Az év Művészeti Tanulója elismerést Erdélyi Zoé Erika és Osztás Csenge Viktória kapta. A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. díját Fehér Marcell vehette át jó tanulmányaiért. A Kulcsár Anita jó tanuló és sportoló díjat Gégény Anna és Takács Margaréta. A további díjak átadása után a ballagó diákok még utoljára közösen megkerülték az iskolát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.