Oktatás - Nevelés

Kezdetét vette az új tanév szeptermber1-jén a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

A tanévnyitó istentiszteletet a Munkás Szent József templomban tartották, a diákokat Czetőné Hegedűs Aranka, az iskola lelkésze köszöntötte, majd egy aranyos mesét, a béka és a kagyló tanulságos történetét idézte fel a hallgatóságnak. Ezt követően arra kérte a diákokat, hogy éljenek a lehetőséggel és tanuljanak minél többet. „Mindazt, amit megtanulhattok tanuljátok meg. Fogadjátok be, éljetek vele, hagyjátok, hogy formáljon benneteket és engedjétek be szívetekbe a legnagyobb csodát az Isten szeretetét, hogy áldott légy és áldás legyél” – mondta az iskola lelkésze.

Ráczné Váradi Éva, az iskola igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy az intézményben 26 osztályban összesen 573 diák kezdi meg a 2023/2024-es tanévet, amiből közel 100 fő első osztályos tanuló. Hozzátette, az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a tehetség kibontakozására. A gyerekeket minden lehetséges módon támogatni fogják, hogy már az első osztálytól kezdve kibontakozzanak és felfedezzék magukban a tehetséget.

A beszédeket követően az első évfolyam diákjai megkapták az iskola nyakkendőjét, majd az énekkar és az elsősök műsora zárta a tanévnyitó ceremóniát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.