Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében új zenés baba-mama foglalkozást indult. Az első alkalmat szeptember 18-án tartották a Rákóczi-vár gyermekkönyvtárában. A programot Suhanyecz Viktória vezeti, aki hegedűkísérettel és dallamokkal teremt meghitt, családias légkört a résztvevők számára. A foglalkozásokat 3 éves korig vehetik igénybe a csöppségek.

A Csicsergő névre keresztelt oktatás minden szerdán 10.30-as kezdéssel várja a kicsiket és szüleiket. A következő alkalom ingyenesen látogatható. A program célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a mondókákkal és hozzászokjanak a közösségi együttléthez. A foglalkozás alatt nemcsak a kicsik zenei fejlődése kap hangsúlyt, hanem a könyvtárhoz való kötődésük is erősödik, hiszen a kötetekkel való ismerkedés is része a programnak.

„Az egyik résztvevő anyuka mondta, hogy már nem tudott otthon mit olvasni a gyerekének. Eszébe jutott, hogy bejöjjön erre a programra és egyúttal a könyvtárba is. A szülő azóta már be is iratkozott a könyvtárba” – mondta Tamásné Szabó Klára, a szerencsi bibliotéka vezetője. Hozzátette: a foglalkozás ötlete a koronavírus-járvány előtti évekre nyúlik vissza. „Még a Covid időszak előtt volt egy hasonló foglalkozásunk, amit egy edelényi hölgy tartott, de ő időközben abbahagyta. Most Suhanyecz Viktória vezetésével újraindul és reméljük, hogy a program sikeres lesz” – folytatta a könyvtárvezető. A Csicsergő foglalkozások tehát nem csupán a zene szeretetét ültetik el a legkisebbekben, hanem a könyvtár, az olvasás és a közösségépítés szerepére is felhívják a figyelmet.