Portré

A szerencsi Krajnyák Enikő a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban érettségizett, és az idén a legmagasabb felvételi pontszámmal került be a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának állami ösztöndíjas jogász képzésére.

Azért ezt a szakot választotta, mert úgy véli, hogy a jogászképzés a legmagasabb humán műveltséget adja. Enikő már a középiskola alatt szorgalmának köszönhetően kitűnő tanulóként több tanulmányi és nyelvi versenyen részt vett, ahol legtöbbször az első helyen végzett. Mindig is a humán tantárgyak érdekelték ennek megfelelően a történelem és az idegen nyelvek voltak a kedvenc tantárgyai. Már a gimnáziumban sikerült több nyelvvizsgát tennie: angol, német, francia nyelvekből.

Krajnyák Enikő, Fotó: Szerencsi Hírek

A közelmúltban az olasz nyelvet is elsajátította, jelenleg ennek a vizsgaeredményeire vár. A tanulmányai mellett a zene is nagy szerepet tölt be az életében, ugyanis kiskora óta zongorázik. A Bartók Béla Nemzetközi Zongora versenyen országos harmadik helyezést ért el. A tervei között szerepel, hogy a későbbiekben az igazságszolgáltatásban szeretne elhelyezkedni, mint bíró vagy nemzetközi ügyvéd. 

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.