Sport

A rekortán futópálya a lakosság részére  ingyenesen igénybe vehető a napszak bármely szakaszán. Mint minden társas, sportos érintkezésnek, a futásnak is megvan a saját etikettje.

Akár egyedül, akár közösségben, bizonyos íratlan szabályokat érdemes betartani. Futás közben nem csak a kocogókra, hanem a gyalogosokra is oda kell figyelni, hisz ők másképp reagálnak arra, ha hirtelen a futók megelőzik őket, vagy bevágnak eléjük. Nem mindenki fut azonos tempóban ezért az előzések miatt érdemes jobbra húzódva futni.

A rekortán futópálya teljes területén tilos a szemetelés, erre a célra a kijelölt hulladékedényeket kell használni. Szabó Miklós, testnevelő tanár ötlete alapján a Facebookon létrehoztak a helyieknek egy csoportot, Mozdulj Szerencs! elnevezéssel, amelynek elsődleges célja a sportolás népszerűsítése. A testnevelő tanárt a belvárosban elkészült futókör inspirálta arra, hogy példát mutatva felhívja a figyelmet a futásra, kocogásra és a gyaloglásra.

– Mielőtt a futókör elkészült a városban különböző futókkal és gyaloglókkal találkoztam, az ötlet az volt, hogy ezeket a futókat sporttársaimmal egy közösségbe kovácsoljam. Örömmel tapasztaltam, hogy szinte egy nap alatt megvalósult a csoport, mert olyan embereket sikerült találnom, akik a szervezésben nagy szerepet vállaltak. A futókörben van emelkedő, lejtő, egyenes szakasz, kanyar. Az a lényeg, hogy lépjenek rá és mozogjanak – mondta Szabó Miklós.

Hozzátette: Nem csak futók jelentkezését várják. A vírushelyzet elmúltával a kerékpárosoknak, túrázóknak, vízi sport szerelmeseinek is sporteseményeket szeretnének majd szervezni.

A csoport megtalálható a Facebookon: Mozdulj Szerencs! elnevezéssel, ahova bárki csatlakozhat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.