Sport

Szerencsen az egyik legnépszerűbb sportág a kosárlabda. A „Szerencs Forever Kosárestet” már harmadik alkalommal tartották meg (tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt) július 10-én a Hunyadi Sportcsarnokban.

Kun Dávid, a sportesemény alapítója érdeklődésünkre elmondta, a cél a kosárlabda népszerűsítése, valamint lehetőséget és helyet biztosítani a Szerencs VSE Kosárlabda Szakosztály egykori tagjainak, elszármazottjainak egy baráti összecsapásra. A résztvevőket Kun Dávid, a sportesemény alapítója, dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, és Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntötte.

Az eseményen megemlékeztek Koncz Ferenc országgyűlési képviselőről, aki tavaly ezen a napon vesztette életét Bekecsen egy tragikus motorbalesetben. Elhangzott, hogy Koncz Ferenc rendkívül sokat tett azért, hogy az eseménynek helyet adó Hunyadi Sportcsarnokot a mai modern kor követelményei szerint az elmúlt években sikeresen felújították, s emellett mindig is folyamatosan támogatta és buzdította a fiatalokat a sportolásra.

A meccs remek hangulatban zajlott, a 22 játékos folyamatosan cserélődött, ki rövidebb-hosszabb ideig volt a pályán. A fekete mezes csapatot Gulyás László vezette, a fehér mezesek pedig Nagy Lajos taktikáját követték, akik a mérkőzés végén egy ponttal megnyerték a baráti találkozót.

Fotó: Nagy István

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.