Sport

Több mint kétszáz sportoló sorakozott fel február 20-án délelőtt a Szerencsi Rákóczi-várban, hogy részt vegyen az I. Szerencsi Farsangi Futáson. Ez nem egy klasszikus értelembe vett verseny volt, hanem sokkal inkább egy közösségi esemény, ahol találkozhattak a környék sportolni vágyói, ismerkedhettek, mindezt jó hangulatban, akár jelmezbe öltözve.

A program társszervezője Fekete Gyula (fotónkon), érdeklődésünkre elmondta, hogy minden eddigi várakozást felülmúlt a résztvevők létszáma, így szinte biztosan megrendezik jövőre is. A szervezők úgy állították össze a távokat, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet (2.5, 5 és 7,5 km). Az útvonal érintette a futókört és a pincesorokat is.

A sporteseményt Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki ajánlotta a szervezőknek a várost a rendezvény helyszínének. Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntette a megjelenteket és eredményes és kellemes kikapcsolódást kívánt a résztvevőknek.

Több mint kétszázan neveztek. (Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

A városvezető kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy őt is meglepte a jelenlévők nagy száma. – Sokan eljöttek mert jó volt a szervezés. Ez is azt mutatja, hogy az embereket meg lehet mozdítani. A résztvevők többsége fiatal volt, de akadtak idősebbek is mint például a Szerencsi Nordic Walking csoport tagjai. Ez egy jó és követendő példa, amely reményeim szerint a jövőben még több embert mozdíthat meg. Köszönetemet szeretném kifejezni Koncz Zsófiának a verseny fővédnökének, amiért városunkat ajánlotta helyszínként a szervezőknek – mondta a polgármester.

A verseny előtt a Rákóczi-vár belső udvarán a sportolók először közösen bemelegítettek, majd 10 óra után pár perccel kezdetét vette a futás. Akadt olyan versenyző aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett és elsőre beleszeretett a városba. Különösen a pincesori panoráma és a Rákóczi-vár családias, baráti légkörére hívta fel a figyelmünket. A verseny céljában minden résztvevő forró teát és fánkot kapott ajándékba.

A legkreatívabb jelmez díj birtokosa tiroli jelmezével Horváth Gábor, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára lett. A legnépesebb csapat díjat a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum gárdája (27 fő) nevében Endrész Tamás, testnevelő tanár vette át. A legötletesebb csoport díjat a Tokaji LION Muay Thai Team Hungary csapata kapta.

(Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.